-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16727 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

فلسفه شكسته بودن نماز مسافر چيست؟
شكسته بودن نماز مسافر و افطار روزه از احكام امتناني اسلام است؛ زيرا نوعا سفر با يك سري مشكلات و خستگيها و... روبهرو است. لذا خداوند متعال نوعي تخفيف در اعمال قائل شده است.
هم چنين درباره شكسته بودن نماز مسافر چند نكته را بايد توجه كرد:
الف) نماز ستون دين است، ولي به همان شكلي كه در نصوص ديني وضع شده، ستون دين ميباشد؛ يعني در اوضاع خاصي، نماز قصر ستون دين است و در اوضاع ديگري نماز تمام. به عبارت ديگر در متدولوژي فهم احكام ديني اين مسأله روشن است كه احكام ديني را همانگونه كه خداوند از ما خواسته و از طريق نصوص معتبري كه براي ما حجت قرار داده است، مانند قرآن و سنت، بايد بكاويم و بدان تعبد بورزيم. اين مسأله در تمام احكام الهي جاري است. مثلاً ميبينيم كه نماز با آن همه اهميتي كه دارد و كليد قبولي اعمال است، از زن حائض ساقط ميباشد و حتي قضاي آن لازم نيست، ولي روزه كه در رتبه فروتري ميباشد، بايد قضا شود. بنابراين در اين موارد تنها منبع و مرجع ما، نصوص و حجتهاي معتبر شرعي ميباشد. از طرف ديگر در برخي از نصوص آمده است اصل نماز يك ركعت است و خداوند براي تضمين بيشتر حصول آن يك ركعت ديگر افزوده است. سپس پيامبر به اذن الهي دو ركعت ديگر به نمازهاي ظهر و عصر و عشا براي كساني كه حاضرالبلد هستند، اضافه نمود و يك ركعت به نماز مغرب براي مقيم و مسافر. (براي آگاهيبيشتر در اينزمينه ر.ك: علل الشرايع و وسائل الشيعه، ج 5 ، ب 13، ابواب اعداد الفرائض و نوافلها، ح 12).
ب ) علاوه بر قرآن مجيد، روايات متواتري بر وجوب شكسته بودن نمازهاي چهار ركعتي وارد شده است. (براي آگاهي بيشتر در اين باره ر.ك: وسائل الشيعه، ج 5 ، ب 22 ، ابواب صلوة مسافر).
ج ) بدون شك حكم نماز مسافر از احكام تسهيلي و امتناني خداوند است، ليكن در رواياتي از امام صادق(ع) آمده است: رد امتنان خداوند اهانت به اوست. چون تكريم خداوند واجب است، بايد لطف او را پذيرا شد.
د ) نيز از نظر تاريخي، در متون معتبر شيعه و سني آمده است پيامبر(ص) در سفر نمازهاي چهار ركعتي را شكسته ميخواند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.